Carré 1711
Carré 1711 ontleent het eerste deel van zijn naam aan de carrévorm van het complex dat tot voor kort de naam ‘hoeve Schulsberg’ droeg. Er wordt weleens verondersteld dat dit gesloten boerderijtype tot stand kwam als bescherming tegen de Bokkenrijders die in de achttiende eeuw in deze streken actief zouden zijn geweest.
Toch is dat niet helemaal juist. Duidelijk is nog te zien dat het complex is samengesteld uit losse gebouwen die in aantal toenamen naarmate het bedrijf uitbreidde. Aanvankelijk waren deze gebouwen opgetrokken met wanden van vakwerk, gemaakt van hout, leem en met een dak van stro. Door woonhuis, stallen en schuur los te plaatsen werd voorkomen dat bij brand het gehele bedrijf in vlammen zou gaan.
Later werden de vakwerkwanden vervangen door stenen en konden de gebouwen zodanig worden vergroot dat er een gesloten geheel ontstond rond een binnenplaats (cour) waar zich de mestvaalt bevond.
De enige toegang naar buiten was de grote poort. Bij Carré 1711 is dit de poort van de dwarsdeelschuur aan de zuidkant. De grote schuur aan de noordzijde is van later datum en niet door een poort verbonden met de binnenplaats. Dergelijke carréboerderijen komen vooral voor in Zuid-Limburg en vlak over zowel de Belgische als Duitse grens.