Malse Livar Lende met Brand Bier
Het Livar kloostervarken komt van Abdij Lilbosch en zorgt voor een typisch Limburgs streekproduct. Met het malse vlees maak je heerlijke gerechten, zo ook deze Livar Lende met Brand Bier-saus.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 Livar lendes (van 200 gram per stuk)
- 2 stevige appels
- 1 flesje Brand Oud Bruin
- 4 eetlepels rodevruchtencompote
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 50 gram margarine
- 2 eetlepels Limburgse mosterd
- 50 gram peperkoek
- 1 eetlepel kalfsfond
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hol de appels uit, zorg dat de onderkant erin blijft en plaats ze in een ovenschaaltje. Vul ze met de rodevruchtencompote en verdeel de basterdsuiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.
- Smelt de margarine in een steelpan. Bak hierin de Livar lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper.
- Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje de laatste 10 minuten in de oven bij de appels.
- Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine in hetzelfde pannetje als de lende. Blus de uien af met het flesje Brand Oud Bruin. Voeg de fond, de mosterd en de peperkoek toe en laat het zachtjes inkoken tot een mooie saus.
- Serveer het vlees samen met de saus en het appeltje. Ook lekker is een portie dikke frieten erbij. Eet smakelijk!
Bron: //www.visitzuidlimburg.nl/eten-drinken/streekproducten/recepten/livarlende/