Asperges op Limburgse wijze
Limburg heeft veel bijzondere streekproducten, waarvan de asperge er zeker één is die uitgelicht mag worden. Door de arme zandgronden in Limburg komt de natuurlijke smaak van deze groente extra goed naar voren. Bovendien zijn asperges supergezond! Het wordt dan ook niet voor niets het Witte Goud genoemd. Loopt het water je al in de mond? Maak dan asperges op Limburgse wijze!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 500 gr verse witte (Limburgse) asperges
- 6 plakjes slagersham (je kunt ook gerookte zalm gebruiken)
- 3 eieren
- 500 gr krieltjes
- 100 gr ongezouten boter
- peterselie
- citroensap
- nootmuskaat, peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
-
-
- Was de asperges, snijd 1 cm van de onderkant af en schil de asperges goed. Er mogen zeker twee laagjes van de asperges af.
- Breng een pan met voldoende water aan de kook en kook de asperges in 15 minuten gaar.
- Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes bruin.
- Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook 2 eieren in 8 minuten hard.
- Maak botersaus door de boter te smelten. Voeg hieraan het eigeel van 1 ei toe en roer goed door met een vork. Voeg het citroensap van een halve citroen erdoor en breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout.
- Leg de ham op twee borden. Schil de gekookte eieren en snij ze doormidden. Giet de asperges af en leg ze samen met de eieren bij de ham.
- Leg de krieltjes op de borden en maak het gerecht af met de botersaus en grof gesneden peterselie.
-
Eet smakelijk!
Bron: //liefsuitlimburg.nl/limburgs-goud-asperges-op-traditionele-wijze/